vineri, 15 iunie 2012

scurt rezumat politic

Zilele PDL-ului sunt numarate ! Va urma exact acelasi traseu al PNT-ului. De ce, pentru ca PDL nu s-a bazat pe "baroni" si afacerile lor din teritoriu, cum au fost PSD si PNL, si care au ajutat patidele sa supravietuiasca in opozitie, ci pe "conectarea" la bugetul de stat, pe principiul "acum ori niciodata". S-a rupt "teava", pa ! Are si PDL cativa baronei, gen Videanu sau Cocos, insa acestia deja isi fac bagajele spre alte tari, constienti fiind ca nu vor scapa nescarmanati de DNA. Se vor plati polite la greu ! Iar "sobolanii" marunti care vor parasi partidul cu speranta ca se vor "urca pe noua corabie", se inseala amarnic. Biletul va fi foarte scump, si la propriu, si la figurat. Li se va raspunde scurt: luni de zile, ani, ne-am rugat de voi sa il parasiti pe Basescu, gratis, si n-ati facut-o. Acum costa ! ... totul e pe bani. :)
Cum spuneam, PDL are zilele numarate ! Nu cred ca va rezista pana in toamna. Vor face congres, se vor improsca cu noroi, circul va fi maxim. Insa dincolo de circ, fara bani totul va fi inutil. Cu atat mai mult, cu cat vor incepe anchetele, dosarele, si va iesi la iveala tot jaful facut in ultimii ani. Nu e rau, insa ma tem ca dupa alegerile din toamna in Romania nu va mai fi opozitie. Singura opozitie va fi din partea populatiei, nevoita sa suporte noile masuri de austeritate. Ei si, parca cu opozitie era mai bine ... toti sunt o apa si-un pamant, interesati de ban si mai putin de durerea norodului.
In ce priveste PSD si PNL, cestia, pe langa interese financiare mai au ceva foarte important - gregaritatea, chestia cu "impreuna" si altele venite de pe vremea colectivizarii. Asta i-a mentinut uniti si de asta au rezistat. Uitati-va in urma si la actuala politica. Au fost zeci de partide si toate au disparut. PSD si PNL au fost singurele care au rezistat. PSD este format din fosta nomencaltura, iar PNL din "baietii cu ochii albastri" care fugareau pisica in '90 (Patriciu, Catarama, Tariceanu si altii). Videanu si Cocos nu au asa ceva. Ei sunt, ca multi alti paduchi din trecut, doar pasageri prin politica romaneasca. Si se vor orienta dupa ban. Urmatorul care va trece la PNL va fi Berceanu. Am asistat ziele trecute la un schimb de replici intre Antonescu si el. Berceanu l-a facut cu ou si otet, in schimb Antonescu nu a spus nimic rau, ba chiar la laudat. E evident ca urmareste sa-l atraga in barca, pentru influenta pe care o are. Ca sa il dea jos pe Basescu in primul rand, si pentru influenta sa in masoneria internationala, in al doilea. Pacat ca e incompetent.
Panem et circenses !

0 comentarii: