vineri, 29 iunie 2012

print si cersetor

Evenimentele din ultimele zile au supus familia Nastase unui stres extrem, in primul rand emotional. Condamnarea cu executare, simulacrul de sinucidere, apoi saltarea si ducerea sub paza la penitenciar ... va imaginati sub ce apasare traiesc acesti oameni ? Pentru un om obisnuit inseamna ceva, dar cineva care toata viata nu a iesit din cartierul Primaverii, a trasat destine dupa bunul plac si pentru care cealalta lume, cea saraca, nu exista, va imaginati prin ce trece ? Este ca in povestea cu Print si Cersetor.
Va pricepe ceva din aceasta experienta, zic eu, interesanta, un personaj care s-a vrut presedinte ? Va reusi sa vada dincolo de orgolii, razbunare si veninul razboiului politic care ii incetoseaza mintea ? Va reusi sa transforme dispretul si voma pentru conditiile de detentie in compasiune si intelegere pentru o alta Romanie ? Cum a facut M.Vlass, de exemplu. Sincer, ma indoiesc !
Si nu e singurul ! Nastase apartine unei "caste" care, cum am spus, nu a parasit niciodata cartierul Primaverii, cunoscut de toata lumea drept cartierul elitelor. Dar sunt elite care au plecat de jos, au cunoscut lipsurile, si sunt elite care s-au nascut ... elite. Se zice ca cei care nu cunosc, nu au cum sa inteleaga.

0 comentarii: