joi, 21 iunie 2012

mare la furat, mic la furisat

Cica s-a impuscat Nastase ! Mi-a placut un titlu azi : "Intre mila pentru un hot si simpatia pentru un erou". Bineinteles ca PSD-ul a iesit pe toate posturile cu afirmatii care mai de care mai patetice. Toti pupincuristii de partid au vazut in eveniment un prilej de a ridica osanale preaiubitilor conducatori. Si bineinteles, s-au intrecut in a arata cu degetul spre Cotroceni. Ca la o comanda, ziaristii tembeliziunilor platite de coalitie au fabricat scrisori lacrimogene de genul ... "ultimele clipe din viata lui Nastase" in care, Ponta si cu Rus l-ar fi implorat sa nu faca un gest necugetat. Deja lacrimez. Exact ca in telenovela !
Pe bune, astia ne cred tampiti ? Cred ca da, altfel nu-mi explic tot teatrul asta ! Ba nu, cred ca astia fac pipi pe noi toti. Nici nu ii intereseaza ce credem. Ei stiu ca au fost si vor fi mai presus de lege. Ziceti ca nu-i asa !?
Se bate moneda pe procesul cu trofeul calitatii si inscenarile facute lui Nastase la comanda lui Basescu. Chipurile, n-ar fi luat spaga. Ha ha ha ! Mai degraba l-as crede pe piratul Henry Morgan, decat pe Nastase. Cum dracu sa nu ia spaga, cand el a dus spaga la cel mai inalt nivel in Romania, dupa Carol al doilea. A fost "doctor" in inginerii financiare de ascuns banii. In timpul PSD-ului, s-a trecut de la spaga la plic, la cea in servicii pe facturi umflate si plimbate - vezi termopanele, vilele, fermele si altele. Cum a ajuns Nastase unul din cei mai bogati si influenti oameni din Ro, din salariu de ministru ? De unde a avut bani; s-a imprumutat la banca cu 200% dobanda (asa era in '90) ? Cand a intrat in politica avea o Dacie si o casa lasata de tata socru. Si acum vin politrucii PSD-isti si imi spun ca procesul e un fake, si ca nu merita sa fie condamnat ? Ba ar merita din plin, si cred ca nu i-ar ajunge o viata sa plateasca pentru cat a furat ! Romania se afla in situatia economica dezastruoasa de azi in mare parte datorita lui si a guvernarii PSD ! Ei au pus-o pe butuci, vanzand tot la pret de nimic. Numai de Petrom daca imi aduc aminte, si cred ca am spus tot.
Aseara, cand politia i-a batut la usa, poc, si-a tras un glont ! Unde, nu stie nimeni cu precizie. A fost impachetat rapid si dus la Urgenta, la nenea Bradisteanu, medicul personal al PSD-istilor. S-a evacuat tot etajul 1, exact ca la atentatul impotriva lui Kenedy, de parca ar fi fost tarla personala, pentru ca nimeni sa nu stie sau sa vada ceva. Sa vada ce ? Zgarietura care i-a pus in primejdie viata ? I s-a fabricat rapid o operatie complicata si alte doua afectiuni la moda: diabetul si inima. Pana ieri sarea precum caprioara pe treptele tribunalului, si azi e suferind. Mai sa fie ! Cum dracu se face, cand sa fie inchisi, toti se imbolnavesc subit de boli incurabile care nu suporta regimul de detentie. Cel care a inaugurat reteta a fost Haissam, daca il tineti minte. Ma refer la toti cei cu bani si influenta, pentru ca pe nea' Caisa din Cocotatii din Deal, care a furat un porc, il baga urgent 10 ani. Era sa uit, maine familia organizeaza la Urgenta conferinta de presa. What ? Urgenta a ajuns sala de conferinte de la Mariott ?
Sa revenim la Nastase si inscenarea sinuciderii. Matrapazlacul la care a apelat ca sa scape de parnaie nu dovedeste decat ca e un nimic, fara coloana vertebrala. Un vierme cu voce pitigaiata, mare si tare cand e la furat, si mic de tot la furisat. Tineti minte cu ce demnitate a intrat la inchisoare Stanculescu ? Cu tot scenariul lui cu piciorul in ghips, desi lui chiar i s-a inscenat procesul revolutiei, a acceptat sentinta, fara sa incerce sa scape. In locul lui Nastase ieseam in catuse, cu capul sus, ca un adevarat "erou", si nu pe targa cu fularul la gat, ca ultimul gainar. Poate ca asta si e, de fapt ! :)
Probabil ca v-ati dat seama, tot scenariul are un singur scop - scaparea de detentie. Am vaga banuiala ca se va tergiversa la nesfarsit sub diverse motive medicale, pana cand vor sfida bunul simt si vom afla ca Nastase va fi inchis la domiciliu, eventual si cu interdictie de a parasi tara. Asta ca bonus, pentru ca nu prezinta pericol public. Sau poate ca va fi tratat la un spital in Austria ... mai stii ? La noi justitia e mereu surprinzatoare ! :)
Numai ca, din pacate pentru PSD, implicit USL, Nastase va fi "piatra" atarnata de gat la viitoarele alegeri. In loc sa accepte detentia; doi ani trec repede (unul pentru buna purtare), si fara prea mult tam-tam, au preferat, deocamdata, sa riste, increzatori in scorul obtinut la alegerile locale. Cred ca s-au grabit nitel ...
Dar cum in Ro nimic din ce a fost ieri nu seamana cu ce va fi maine, ma astept ca in toamna electoratul sa vada putin altfel situatia. Mai ales ca PDL va avea grija sa urce totul pe "afis". Ma intreb, va risca PSD pana la capat ? Va risca un scandal international pe justitie, dupa ce toate ziarele au anuntat condamarea ?

4 comentarii:

din suflet pentru suflet spunea...

Care-i diferenta intre Nastase..Ceausescu si Corneliu Coposu?Aceasta-i intrebarea..

pheideas spunea...

Dupa parerea mea, toti au fost niste oportunisti.

din suflet pentru suflet spunea...

..nu oportunisti..ci oportunitati diferite..in functie de idealul in care credeau.

pheideas spunea...

Iarta-ma, dar chestia cu idealul e cam departe de exemplarele marunte ale speciei, in speta politicienii. Poti acuza de idealism un poet, un vizionar intr-ale stiintelor, sau pe oricine altcineva care se joaca cu stele, dar nu pe unul al carui scop in viata e sa adune case, masini, bijuterii si altele. In general, in politica, mintile curate sunt excluse rapid, pentru ca nu sunt predispuse la compromisuri si santaj. Daca il luam pe Coposu, pana in 1990 nu a auzit nimeni de el. Din bodyguardul liderilor taranisti, aproape analfabet cand a fost saltat la gramada si bagat in puscarie, a devenit informatorul securitatii. Oricum nu avea de ales. Apoi PNT i-a spalat dosarul cu Domestos, dupa care l-a pus in fruntea partidului.