vineri, 27 aprilie 2012

succesorii

Scurt fragment din "Succesorii". "Răposatul Ion Dincă, fosta mână de fier a regimului Ceauşescu, a lucrat, în ultima parte a vieţii, la o firmă de IT. Era "consilier", iar compania făcea parte din imperiul de afaceri creat de ginerii lui, Nicolae Badea şi Gabriel Popoviciu. La începutul anilor '90, în timp ce Dincă făcea puşcărie, fiind condamnat în lotul CPEX, ginerii lui puneau bazele lanţului lor de companii care va ajunge să valoreze sute de milioane de dolari. Potrivit unor apropiaţi, Popoviciu de-abia scăpase de colegii lui de la service-ul auto unde lucra. În vâltoarea Revoluţiei, ei îl căutau pentru a-l pedepsi pentru păcatele socrului. Până a ajunge la service, Popoviciu, un personaj misterios, lucrase la un "shop" pe litoral, împreună cu un anume Radu Dimofte. Pe la mijlocul anilor '80, Dimofte a fugit în Statele Unite, unde a lucrat ca portar de hotel, apoi şef de tură. S-a întors în ţară după Revoluţie. Tandemul de la "shop" a intrat apoi împreună în afaceri şi, întâmplător sau nu, a adus în România branduri "imperialiste" precum Pizza Hut sau KFC."
"Aşa cum a profeţit I.D. Sîrbu în anii ’80: vor suprvavieţui aceia care mai au acces la câte un mic secret de stat: ce se mai dă, ce se mai vinde; restul vor trăi aidoma muştelor!"
Cititi mai mult aici ... un articol extrem de interesant despre legatura dintre fostii nomenclaturisti ai PCR (Dinca, Postelnicu, Patzan si multi altii) si bogatii de azi ai Romaniei.

0 comentarii: