joi, 5 ianuarie 2012

lamuriti-ma va rog !

Va rog sa ma lamuriti si pe mine ceva, ca nu mai inteleg nimic ! Ce inseamna viol ? Ma refer la violul fizic - abuz sexual, act sexual neconsimtit etc. Cel putin asa scrie in DEX. Pe orice canal TV as da, vad numai violuri. O fi innebunit lumea, zic ! Fete, femei, babe ... violate de iubiti, phihopati, hoti, fosti amanti, soti etc. Numa ca in memoria scurta imi ramane o nelamurire, dupa ce aflu ca victima a fost gasita, ba in camera violatorului sau in padure, ba ca si-a adus aminte dupa o saptamana sau douazeci de ani, ba ca l-a invitat pe tampit in casa, ba ca s-a dus ea la vreo petrecere cu "final fericit", sau celebrul motiv cu munca in Italia ca dansatoare.
Oameni buni, lamuriti-ma va rog, ce-i acela viol ? Mi-e foarte greu sa cred ca, saracele fete, sunt atat de naive sa nu constientizeze ca li se poate intampla ... daca ... Sau oi fi eu naivul, sa cred ca ... :))

3 comentarii:

Vocea-de-departe spunea...

Acu' deh, există şi situaţii în care bietele femei sau fete, babe, iepe, capre şi ce-o mai fi sunt păcălite de bunăvoinţa sau politeţea sau aparenţa respectabilă a individului, poate chiar şi reputaţia lui de om respectabil, că se poate şi asta. Dar mai e şi situaţia aia ilară ca-n bancu' cu "aoleu, m-a violat 3 zile ! Stai aşa că ai lipsit doar două. Ştiu, dar mă mai duc şi mâine"... Mdeh...

pheideas spunea...

Voce, chestia cu "pacalitul" o inteleg, dar undeva pe la rubrica "estimarea cursului euro in urmatoarele luni", nu la "n-am crezut ca e in stare de ...". Hai sa fim seriosi, fetele cu pricina traisc in lumea in care se intampla. Nu au aterizat acum din alta galaxie. Mai naivi suntem noi, crezant ca ele nu cunosc pericolele la care se expun. Nu zic, sunt si exceptii, insa rare.

Anonim spunea...

Nu toate 'violurile' de care auzim sunt violuri... Depinde de situatie. Unele chiar sunt cazute din cer si habar nu au de ce li se poate intampla, iar altele folosesc cuvantul 'viol' ori sa se razbune pe tipul cu pricina ori sa iasa ele cu fata curata dintr-o situatie penibila. Si mai depinde de fiecare daca vrea/poate sa creada ca un viol a fost intr-adevar viol....