joi, 29 decembrie 2011

circ pdl-ist

Azi-dimineata am avut o revelatie ! Am vazut paralelismul intre inmormantarea lui Kim si cea lui Boc. N-am nimic cu ei; sa le fie tarana usoara ! Pe B1, o "pupincurista", de profesie ziarista, comenta inmormantarea tatalui lui Boc. Ca de ce a venit toata lumea ?! Bine, si intrebarea reporterului a fost idioata; insa ea se caznea sa spuna ca motivul celor prezenti nu e nici pe departe linsul in cur si datul bine pe langa seful, ci faptul ca perioada este mai linistita si ca ii leaga o veche si stransa prietenie de partid, de spritz, de dat cu saniuta sau alta. Din cate cunosc, la o inmormantare vin doar cei care l-au cunoscut pe defunct. Ei bine, la inmormantarea asta, 90% sunt cei care il cunosc pe cel mic - primari, prefecti PDL, tot parlamentul, guvernul pana la portar si femeie de servici ... cu Basescu cap de afis. Tot satul e orange ! Saracul Ion, cred ca se ocoseste in cutie. :)
Revin ... sa vedeti ce osanale debita faptura ... citez din memorie: Ioan Boc a fost un om modest (nu zic nu) care nu a profitat deloc de pozitia fiului sau, ca ii ajuta pe toti care ii bateau in poarta, ca in timp ce ii stergea mucii lu' fi-su nici prin gand nu i-a trecut ca va ajunge Prim etc. A avut o gospodarie modesta, de om simplu, cu gard de scanduri, zece gaini si un porc jumari. Cum a avut patru clase si a muncit toata viata sa isi creasca copiii, sa ii dea la scoli si altele ... Tot respectul pentru bietul om, insa, era cat de poate de evident ca, prin comentarii, incerca sa il scoata in evidenta pe sefu', sa arate ca nu banul ii ghideaza faptele (ci binele poporului), cu un zel propagandistic pe care l-am crezut apus. Putin a lipsit sa zica ca ninsoarea abia cazuta sunt lacrimile partidului, si ar fi semanat indigo cu ingropaciunea tovarasului Kim.
De ce sa ne ferim, tov. Boc nu s-a afirmat pupandu-l in cur pe sefu' ? Sunt curios de unde o fi invatat ... :)
Pupincurismul nu va apune niciodata ! Se pare ca este prezent in toate structurile societatii. Cred ca e ceva genetic. Sunt oameni care din mosi stramosi au "urcat" treptele afirmarii cu nasul in fundul sefului. Mama natura le zice coprofagi. Probabil ca au si ei rolul lor in economie, macar pentru comparatie.
Daca sunteti curiosi, cautati blogurile, sau pe feisbuc paginile politicienilor sau ale aspirantilor. Testati-va, de curiozitate, toleranta la "rahat" papat cu lingurita. :) Si sa nu va puna Mos Craciun sa comentati negativ, ca nu mai iese nici cu clor.
Hai va pupic, si pofta mare ! :))

0 comentarii: