joi, 27 ianuarie 2011

Romania poate fi purificata ?


Oreste Teodorescu punea pe pagina sa un manifest: "Traim o uriasa manipulare din care ar fi bine sa ne trezim. Macar pana la alegeri ! In integralitatea ei, clasa politica din Romania trebuie purificata !"
Iata ce cred eu ...
Imposibil ! Daca s-ar purifica, ar ramane o puternica discordanta intre ei si alegatori. :)) Iata cateva exemple: stiati ca aproximativ 700.000 de invalizi sunt invalizi doar pe hartie ? In realitate sunt sanatosi si bine merci de mai bine de zece ani cand, au dat o spaga la o asistenta la un oarecare spital, sa le incurce probele de sange cu cele ale unui pacient bolnav. Si-au facut dosar de invaliditate de gradele I si II si stau bine merci acasa pe banii nostri, a platitorilor de CAS. Stiati ca aproape 1 milion de salariati sunt incadrati pe pile in diferite sisteme publice ? Stiati ca alt milion lucreaza in firme care au contracte grase cu statul, primariile - vezi salubritatea, spitalele, manualele scolare, furnizorii de sisteme militare, politie, drumuri, carbuni, soft si alte sifoane ? Va intreb, ce interes ar avea acestia sa se schimbe ceva ? Va mai intreb si ma intreb, cine e corect in tara asta ? Ma hazardez sa spun ca nici 20% din cei care muncesc. Nu mai vorbesc de copiii celor amintiti, care invata ca e bine sa furi.
Nu, in Romania ne meritam alesii cu varf si indesat ! Si vor fi schimbati exact cand va veni momentul, nici mai devreme, nici mai tarziu. :)

Priviti-i pe cei din imagine. Intr-o economie normala, concurentiala, n-ar rezista nici o luna.

Iata un alt exemplu cat se poate de elocvent - extras de pe incont.ro
"In Bucuresti numarul asiguratilor de pe liste este aproape dublu fata de cel real. CNAS ii cere Curtii de Conturi sa verifice situatia, in timp ce medicii de familie sustin ca astfel de scenarii sint absurde.
De trei saptamani de cand oficial se lucreaza cu noul Sistem Informatic Unic Integrat, a iesit la iveala o situatie grava, sustine presedintele CNAS. Asiguratii din ultimii doi ani platiti, bineinteles, de casa Bucuresti ar fi aproape de doua ori mai multi decat pacientii reali.
"Practic existau 3 milioane de asigurati, iar de cand sistemul a intrat in functiune s-a vazut clar ca era vorba de aproximativ 1 milion de asigurati", explica Lucian Duta, seful CNAS.
El vorbeste de frauda si cere un control al Curtii de Conturi. Medicii de familie ar fi principalii suspecti!
Listele lungi aduceau si bani mai multi. Dar medicii de familie resping aceste acuzatii.
La sfarsit de luna, fiecare medic de familie isi duce foile de pacienti la casa de asigurari. Aici se verifica si se valideaza listele.
Iar un nume si un cod numeric personal NU ar putea figura de doua ori, sustin medicii. Insa, indiferent de opiniile lor, se anunta controale severe la toate casele de asigurari de sanatate."

Romania poate fi purificata, doar prin flacarile Iadului. Si nici acolo nu sunt convins ca Romanasul nostru nu va da spaga, sa obtina un post de fochist. :))

9 comentarii:

Anonim spunea...

:)
tara basebocurdeea!
Stiati ca cei mai multi bani nu se scurg la invalizi fictivi, liste duble, asistati sociali, pensii si salarii?
Banii cei mai multi se scurg in buzunarele clientelei politice - indiferent de culoare (afacerile cu statul), acele contracte care papa bani, dar nu se materializeaza nimic?!
Stiati ca Oreste gurumicdin poveste isi joaca rolul functie de cine il angajeaza si cu cat il plateste?
Ca el este unul dintre manipulatorii de soi, din varful pirmidei de sticla?!
:))
Romania nu trebuie "puruficata", ci pur si simplu "stearsa" de pe fata pamantului, pentru ca mentalitatea este atat de gaunoasa incat, indiferent cu ce ar fi umpluta, ea tot gaunoasa ramane!
"Stearsa" si apoi repopulata!
Inamicii sistemului actual sunt toti romanii: de la invalizi pana la doctori; de la elevi pana la profesori; de la medici la cercetatori; de la sportivi la campioni mondiali; de la copii pana la parinti...
In mentalitatea sistemului protocaliu, culpabili pentru starea deplorabila a Romaniei sunt toti romanii, cu exceptia celor care au creat sistemul, l-au intretinut si-l "prolifereaza"!
Arma nr. 1 - invrajbirea claselor sociale;
Arma nr. 2 - implementarea unor legi discriminatorii
Arma nr. 3 - mentinerea unei stari permanente de confuzie
Arma nr. 4 - incertitudinea zilei de maine, din punct de vedere legislativ, fiscal, social, economic
... mai sunt, dar ce importanta au, atata timp cat inamicii au fost identificati, iar romanii deja s-au erijat in "judecatori" functie de "tabara" in care se afla!
Traiasca MANIPULAREA!

--- ps. - eu as vrea sa fiu intrebat unde vreau sa se duca banii mei, fiecare banutz dat pe fiecare produs pe care-l cumpar (TVA), fiecare banutz reprezentand accize, fiecare banutz reprezentand impozite si alte taxe!
Vreau sa se duca la invalizii fictivi, vreau sa se duca pe listele duble ale medicilor, vreau sa se duca la asistatii social!
Macar asa stiu ca nu-i platesc pe imbecilii din sistem (cei de la varf)!
Sa-i plateasca cine vrea.
Avem destule guverne... putem trai cu guvernul FMI, guvernul BNR, guvernul BM...

pheideas spunea...

Si paduchilor de ne conduc, cine le-a dat spaga ? Nu cumva strainii ? Cine ii protejeaza si le da fonduri ? Este o hotie de sus pana jos. Si sistemul a fost creat in acest sens. Asa ca, la cine vine cu lozinci ca, hai sa schimbam, sa dam jos pe Basescu sau cine stie pe mai cine, ma uit cu mare atentie la el. Poate nu e sanatos la cap. :))

Anonim spunea...

Sunt de acord cu tine.. de altfel, de nu ne-am feri sa folosim "teoria conspiratiei", am avea curajul sa spunem ca Romania dupa '89 a avut o singura traiectorie: distrugere!
Nimic nu a mai fost bun, totul s-a distrus... prin asa-zise "privatizari" (unde comisioanele erau grase); prin falimentare, prin lipsa de investitii etc.
Material, in Romania, s-a cam distrus totul... mai sunt cateva obiective de interes (dar nu va mai trece mult timp si acelea vor trece pe lista neagra), urma sa se distruga populatia.
Malaxorul deja a fost pus in functiune, si nu-l va mai opri nimeni si nimic!
Tinerei generatii ii spun: pune mana pe carte, invata cel putin doua limbi straine si fuuugi "mancand pamantul"!

pheideas spunea...

De mai bine de zece ani refuz sa mai fac parte din sistem, sa ma alatur celor pasionati de sex oral. Daca vor s-o faca, sunt liberi, dar nu pe banii mei.

Anonim spunea...

:)
Pai volens-nolens si pe banii tai fac ce fac. Nu platesti impozit la nimic?!
Nu cumperi nimic din Romania?
Nu folosesti masina in spatiul mioritic?
Oricum te-ai feri... banii tai tot in "sistem" ajung!

pheideas spunea...

Cine a zis ca va scriu din lumea asta ? Ce bine e aici ... e soare tot timpul, au si conexiune internet. De aia care s-au cazat la parter e mai rau. Cica nu curge apa si n-au lumina. :))))

Anonim spunea...

:))
dap...

Zina spunea...

Din 100 de bloguri câte citesc, 99 comentează şi acuză sistemul politic din România, nu fără a avea dreptate. Nici unul însă nu dă idei de soluţii...Soluţii constructive, realizabile, nu utopice sau catastrofice.

pheideas spunea...

@Zina, idei, solutii ? Probabil ca ai observat, am avut un blog de dezbateri, numit si Duelul Mintilor. Cand am cerut initiativa, solutii ... am fost acuzat de infatuare. Mi s-a spu ca nu au timp, ca ma gasi io sa "salvez planeta".
Un fapt - oamenii nu mai au solutii. Nu sunt capabili sa gandeasca. Paradoxul e ca nici nu vor sa accepte.
Nu merita sa-ti bati capul. Am spus-o - oamenii nu vor sa fie schimbati. Nu le place, dar s-au obisnuit. E conditia noastra istorica. Se comporta ca o haita de caini, care se suspecteaza intre ei.:)