joi, 20 ianuarie 2011

femeile in trafic

Azi, in timp ce eram in trafic, mi-am adus aminte de o postare restanta. Cum conduc femeile ? In general, prost ! Am vazut si exceptii, in care mi-am scos palaria, dar majoritatea se descurca foarte greu. Sa va spun cum ...
Cel mai frecvent, opresc la semafor si incep sa-si faca de lucru - fie vorbesc la telefon, se rujeaza, cauta un document prin servieta, sau stau la povesti cu pasagerul din dreapta. Da verde si incep claxoanele. Brusc, se trezesc din ocupatie si cauta febril schimbatorul si pedalele.
O alta, patita destul de des, este atunci cand "vad pantofi" in vreo vitrina. Opresc exact in mijlocul strazii, pun avariile si grabite fug repede in magazin sa nu piarda oferta.
Radeam cu cumnatul meu de o vorba, des in intalnita in lumea femeilor. Cele mai grele intrebari, la care aproape niciodata o femeie nu va putea sa-ti raspunda sunt: "Ce vrei sa faci sau unde vrei sa te duci ?". Ei bine, va vine sa credeti ca sunt unele femei care, exact o astfel de intrebare isi pun in clipa cand intra intr-o intersectie ? Am vazut cu ochii mei cum au oprit masina si au inceput sa sune pe cineva. N-aveau nicio treaba ca in spate era concert de claxoane.
O alta e cand ies din parcare. Sa se asigure, nici vorba ! Ies de parca ar pleca de la semafor. Nu de putine ori am pus sau am auzit scrasnet de cauciucuri si cuvenitele injuraturi.

Am spus cum conduc, dar nu si cum stau, adica cum parcheaza. Eram pe la Nic Cotroceni. Parchez si nu apuc sa traversez, cand vad o Dacie visinie ca opreste exact in fundul meu, blocandu-mi iesirea. Din ea se da jos o distinsa doamna imblanita. Ma intorc, pornit sa ma iau de ea. Vorbele mi s-au oprit in gat, si cu un zambet sharmant si respectuos i-am atras atentia ca m-a blocat. Si-a cerut scuze si mi-a promis ca nu sta mai mult de cinci minute. Era Corina Chiriac. :)

Cu ani in urma, pe cand am lasat putin volanul din mana, undeva pe serpentinele spre Brasov, si eram pe post de copilot, vad ca personajul din stanga mea intra intr-o depasire. Din fata venea un camion. Tip din toate puterile: "Vina ala din fata; calco !". Ce credeti ca a facut ? S-a intors enervata si m-a intrebat nonsalant, "De ce tipi la mine ?".

Cine sunt cele amintite ? Pai sa vedem ... fie niste figuri angelice, la taior si cu ochelari, precis angajate ale unor multinationale, fie "brelocuri oxigenate" atasate la cheile unor Q7, X5 sau Cayene. Cred ca v-ati prins ca e vorba despre pitzipoance de lux care, de regula, raman fara replica la remarcile admirative adrestate de colegii de trafic, de genul: " Cat ai muncit draga, sa-ti cumperi masina asta ?".:)) Mi-aduc aminte ca una a si raspuns ...

Cand vad o masina in fata, care merge cu 50 km/h, e primul semn ca trebuie sa fiu cu bagare de seama. Confirmarea vine in momentul in care ajung in dreptul ei si vad o figura crispata, cu spatele drept, ochii lipiti de parbriz si manile blocate pe volan la 2 si zece. Am uitat sa va spun - e barbat. :))

3 comentarii:

Anonim spunea...

Un motiv sa nu-mi doresc sa ajung vreodata in Bucuresti. In oraselul meu daca merg pe jos ca melcul , tot il parcurg de la un capat la altul in 40-50 de minute.

Am observat si eu ca femeile sunt neindemanatice la volan. De asemenea oamenii in varsta conduc mai prudent.

Pe de alta parte am vazut si tineri care nu respecta nicio regula , iti taie calea , stau in fundul tau si claxoneaza ca nu mergi cu 80 la ora ...

Parerea mea e ca se conduce din cee in ce mai greu datorita aglomeratiei si dezordinii.

Prefer sa merg pe jos sau cu autobuzul. Cu anii in urma autobuzele erau pline , acum sunt din ce in ce mai goale. (happy me!)

pheideas spunea...

@anais, cele mai multe accidente, tot barbatii le produc. Oricum, stresul isi spune cuvantul. Traficul este cel mai elocvent barometru al stresului social.

DOAR NOI spunea...

eu sunt una din soferitele careia i se da prioritate.
o fi din cauza semnului de incepator?

oricum...imi place sa sofez. :)