duminică, 25 aprilie 2010

din ciclul ... sa traiti bine !

Stiati ca ... ANAF poate supune executarii silite persoanele care nu-si mai pot plati ratele restante sumele ce reprezinta venituri banesti ale debitorului persoana fizica, realizate ca angajat, pensiile de orice fel, precum si ajutoarele sau indemnizatiile cu destinatie speciala, in conditiile prevazute de Codul de procedura civila ?
Adica daca nu ti-ai platit impozitul pe casa sau pe aerul respirat, ANAF vine si iti pune poprire pe salariu, ajutor de somaj, pensie sau alocatia copilului (cum a patit-o un amic). Sau pune poprire pe bunuri: casa, masina etc.
Atentie mare !!! Sub incidenta articolului anterior intra si datoriile la Fondul National de Garantare. Remember Prima Casa ? Daca noul proprietar nu isi mai poate plati Prima Casa, atunci garantia data de stat bancilor va fi luata pana la urma, intr-un fel sau altul, de pe "pielea" dobitocului. :) Daca inteleg bine, ramane si fara casa si cu datorie pe viata. Sau pana cand statul ii va vinde casa, sa-si recupereze datoria. Dar la ce pret si cu ce va alege sarmanul om ? Cu bucuria de a fi avut o casa ? Pana la urma, e aceeasi Marie, dar cu alta palarie. Ba zic eu, daca cu palaria bancii te mai descurci, cu cea a statului iti canta prohodul pana scapi de ea. :))
Cititi aici.

FNGCIMM a cerut Ministerului Finantelor plata garantiei unui apartament cumparat prin programul Prima Casa, in conditiile in care cumparatorul nu si-a mai putut achita ratele catre banca, a declarat presedintele Fondului, Aurel Saramet

Am primit acum o saptamana primul dosar cu un cumparator care nu si-a mai putut plati ratele pentru un apartement cumparat prin programul Prima Casa si am transmis toate datele Ministerului Finantelor, care trebuie sa efectueze plata garantiei catre banca", a precizat presedintele Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (FNGCIMM).

Saramet a adaugat ca nu poate da detalii despre tipul garantiilor sau despre orasul in care se stabilise clientul. "Pot sa va spun doar ca nu a apucat sa plateasca pentru casa achizitionata prin acest program decat 2-3 rate", a mai spus el, potrivit NewsIn.

Presedintele FNGCIMM a adaugat ca reprezentantii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) urmeaza sa faca demersuri pentru stingerea creantelor bugetare datorate de cumparator.

ANAF poate supune executarii silite a persoanei care nu si-a mai putut plati ratele restante "sumele ce reprezinta venituri banesti ale debitorului persoana fizica, realizate ca angajat, pensiile de orice fel, precum si ajutoarele sau indemnizatiile cu destinatie speciala", in conditiile prevazute de Codul de procedura civila.
.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Bun gasit!

Un nene, pe nume Madalin Voicu, spunea: "statul a devenit cel mai mare dusman al cetateanului"!
Asta spun si eu.
Platim statului pentru fiecare aliment pe care-l cumparam, pentru fiecare obiect, adica pentru orice, iar statul cu toti acesti bani nu face nimic pentru cetateni. Absolut nimic.
Banii pe care-i platim zi de zi,luna de luna, an de an se duc in...

Tara lui basebocurdeea!

pheideas spunea...

Care stat ? Statul nu mai e ce-am invatat la gradinita. Statul e alcatuit din mafioti, ca pe vremea lui Caragea Voda.