vineri, 14 august 2009

vom avea guvern strain

Cand o mare companie intra pe pierdere din cauza unui management defectuos, se intruneste adunarea actionarilor si desemneaza un alt manager si un consiliu de administratie.
Cand o tara este la un pas de colaps economic din cauza proastei guvernari, se intrunesc actionarii si pun un alt guvern.
Ei bine, la asta ar trebui sa ne asteptam in viitorul apropiat. Cine sunt actionarii ? Stati, nu va grabiti sa spuneti ca alegatorii. Varianta aceasta este pentru cei naivi.
...
La sfarsitul anului, cel tarziu la inceputul anului viitor, vom avea guvern strain.
De fapt este o noua strategie a Fondului Monetar International si a Bancii Mondiale, prin care "se ofera" asistenta finaciara si tehnica tarilor aflate in dificultate.

Celor preocupati mai mult de grijile cotidiene si mai putin de istorie, le spun ca ultima data cand am fost "asistati economic" a fost in 1956.
Anexez un extras de pe wikipedia:

"Sovrom-urile au fost societăţi mixte româno-sovietice înfiinţate în 1945 în urma unui acord între România şi Uniunea Sovietică, semnat la Moscova pe 8 mai 1945, cu scopul oficial de a gestiona recuperarea datoriilor României faţă de Uniunea Sovietică (vezi Tratatele de pace de la Paris, 1947). Sovrom-urile au funcţionat până în 1956, când au fost dizolvate.

Aceste societăţi mixte au devenit cunoscute cu numele de "sovromuri", termen asociat cu spolierea României de către URSS. Sovromurile au reprezentat cea mai durabilă şi mai rentabilă formă de exploatare de către URSS a bunurilor generale din România, dar de fapt exploatarea la sânge a bogăţiilor naturale ale ţării şi, în general, a economiei româneşti.

Într-un memoriu adresat prim-ministrului de atunci, Petru Groza, academicianul Onisifor Ghibu califica înfiinţarea societăţilor mixte româno-sovietice drept "un capitol al tragediei noastre de astăzi, camuflat sub firma prieteniei 'româno-sovietice' ". Cât despre activitatea lor, acelaşi Onisifor Ghibu considera că "sub acest nume benign, se duc în Rusia cele mai de seamă bogăţii de tot felul ale ţării noastre, cu preţuri derizorii, în timp ce pe pieţele noastre lipsesc cele mai necesare articole sau suntem nevoiţi să le plătim înzecit mai mult decât plătesc pe ele sovietele""

De retinut faptul ca FMI nu este un organism european sau subordonat ONU. El este un Fond Monetar PRIVAT. Si ca atare, reprezinta interesele unor anumite cercuri de afaceri. El a fost special creat in scopul "ajutarii" unor guverne.

Ce fac cei din "sistem", ce face SRI ?

17 comentarii:

Liliana spunea...

Din articolul pe care l-ai scris, foarte bine documentat ca de obicei, concluzia care se poate extrage este ca vom redeveni vacuta tocmai buna de muls pentru altii. Trist dar nu am invatat nimic din trecut. Regresam in loc sa progresam...

Alexandru spunea...

Noi suntem deja vacuta de muls a occidentului din pacate insa acum se va inchide cercul. Au inceput odata cu revolutia, chiar Pheideas spunea intr-un post al lui cu acea insula cu oameni fericiti, ei bine acum se inchide cercul, unde tara noastra va incepe sa pompeze puternic bani in afara pentru a plati niste datorii a unor bani pe care noi nu i-am cheltuit si pe care nici nu era necesar sa ii luam.
Romania are bani si nu ar trebui sa aiba criza dar ca sa vezi, guvernul nostru este platit de Guvernul Lor tocmai pentru a satisface interesele financiare ale lui Carrefour, MC Donalds, KFC, Bechtell etc, toti mogulii financiari ai lumii, care in acest fel isi deschid noi piete.

Alexandru

pheideas spunea...

Multumesc Alexandru. Asa e, parabola scrisa de mine in urma cu multe luni, ar fi trebuit continuata.
In lume sunt bani. Cine isi imagineaza contrarul e naiv. Banii nu se pierd aproape niciodata.
Acum cei care ne-au spoliat de resurse se intorc sa ne fure sub alta forma. Ne dau bani, ne aduc la limita suravietuirii, pastrand o clasa privilegiata - vezi America de Sud, si apoi ne transforma in sclavi pentru urmatorii 50 de ani.

pheideas spunea...

Alex, nu stiu de ce ne racim noi gurile si destele, pentru ca oricum nu intereseaza pe nimeni. Oamenii sunt prea preocupati sa apuce ziua de maine, sa-si faca concediile pe Coasta de Azur, sa vada ce mai e de furat. :))

MildSunnyStar spunea...

oamenii sunt prea preocupati sa se SPERIE ca "vai x si y sunt dati afara, mi-au spus mie acuma, e JALE in lume" . Replica mea era 'sa mori tu?' Toti cred in CRIZA? hai nu zau. NU am crezut si nu voi crede. Dar eu sunt una, ei sunt multi. si NAIVI- ca sa nu zic altfel...
Noi stim, ei cred ce aud si vad la TV/ziare radio :((

MildSunnyStar spunea...

mama e cel ami bun exemplu. ma seaca cu CRIZA ei... asa zisa criza... si nu pricepe neam ca nu e cum zic aia la Tv :(

pheideas spunea...

MildSunnyStar, e criza, dar nu atat cat se mediatizeaza. Ce vezi pe Realitatea lui Vantu sau pe A3 a lui Voiculescu, e manipulare.
Am spus: ni se pregateste ceva interesant !
...
Acu' nici sa ingnori ceea ce e evident si orice minte cu putina pregatire economica simte, doar pentru ca la buticul din colt e marfa. Nu urla degeaba economistii.
A' daca te referi la black market, de acord cu tine, nu e criza !

pheideas spunea...

La nivelul de jos nu e criza, inca. Acum criza se manifesta la nivel macroeconomic, la nivel de sistem si guvernare. In curand va ajunge si jos, acolo unde va fi perceputa mai ales de catre cei cu venituri mici si care traiesc in orase. Cei care se vor descurca, vor fi shmenarii de cartier. De ce sa nu recunoastem, aceasta este identitatea noastra de neam - de shmenar de cartier. :)

Alexandru spunea...

Criza asa cum se vede exista, si exista pentru ca pana acum totul se producea in exces. Prea multa paine, prea mult cascaval, prea mult, etc. Totul era roz, totul a crescut artificial, noi real nu am avut crestere economica. Acum, sunt multe firme care au dat faliment pentru ca produsele lor sau serviciile nu au mai avut cautare. Nu se vinde nu sunt bani, clar. Acum problema este ca daca firmele dau faliment ele nu vor mai plati impozite iar angajatii care pana atunci plateau impozite vor trebui sa fie sustinuti prin somaj. Si chiar si asa tot ar mai fi bani dar de ce nu sunt pentru peizani ? Pentru ca peizanu poate sa supravietuiasca si cu juma de paine, vezi ultimii 45 de ani de comunism care apropo au fost mai prosperi decat ultimii 20 de democratie. Cei care nu au bani acum sunt tot mafiotii, a caror afaceri nu mai merg cum mergeau. Si atunci ce facem ? Luam si banii din tara dar mai luam si imprumuturi externe care sa sustina mafia, dupa care peizanii rumeni vor plati.
De exemplu, de ce credeti ca are Udrea bani de construit hoteluri? Pentru ca hotelurile si infrastructura de gen se contruieste cu ciment si cu transport specializat, care au avut cel mai mult de suferit de pe urma caderii imperiului imobiliar. Statiile de betoane care au produs cei mai multi bani si care sunt ale mafiei cam au acumulat praf pe ele in ultimul timp, si atunci trebuiau repornite, asa ca au dat banuti unde trebuie si veti vedea ca contractele de materii prime si alte de astea vor fi tot ale mafiotilor.
Cam asta e criza, pregatitiva salariile ca iese noul model de Benve ics si cum benve-ul este un must hav ... noi il vom plati :D

Alexandru

Liliana spunea...

Nu am cunostinte in domeniu dar se vede cu ochiul liber ca suntem bataia de joc a celor de la putere!La orice nivel vreti: incepand cu cel economic la care se face referire in post si terminand cu cel intelectual prin promovarea idiotismului...

MildSunnyStar spunea...

Criza exista, dar nu cum vor ei sa credem. Sunt constienta ca sunt probleme economice, dar se exagereaza la greu, se baga frica in oameni.
Am vauzt ami devreme pe yahoo Italia o stire cum sa ia sfrasit criza... Si unii spun ca ea d'abia incepe...
Vad si eu ca la nivel economic sunt probleme... dar e bataie de joc.. de la nivel inalt...

Alexandru spunea...

Acest nivel inalt a condus si conduce lumea de foarte mult timp.
Asa este facuta lumea. Ei vor castiga pentru ca profita permanent de faptul ca noi suportam.
Pentru a putea sa trecem criza cel mai corect ar fi o redimensionare a afacerilor, astfel incat sa ramana doar pietele profitabile si sa creasca pietele locale dar asta nu este in concordanta cu globalizarea. Eu nu sunt impotriva globalizarii atat timp cat ea este sanatoasa, dar aceasta globalizare a dus la criza pentru ca ea nu a tinut cont de nevoie ci de consum. Societatea umana in acest moment este una de consum, care se ghideaza dupa dorinta de a avea mai mult decat dupa cea de ai trebui.
Criza aceasta este una castigata de ei, dar, daca noi vom fi isteti si vom sti sa schimbam mentalitatea generala, vom castiga in final.

Alexandru

Astharte spunea...

Sper sa nu devina Romania o noua Argentina!
Mentalitatea asta de "capul plecat, sabia nu-l taie", e f proasta. Cat stai cu capul plecat, nu vezi ce se intampla deasupra...:)
Cam asta e atitudinea multor romani, se lasa prostiti de cuvinte mascate, nu vad realitatea exacta, se ascund ca strutul cu capul in pamant si apoi se plang ca nu stiu ce li s-a intamplat.Ce-i trebuie romanului creier cand gandesc altii pentru el?

Saturnianul spunea...

Cred că întrebarea de la sfîrşitul articolului e mai mult retoric-contemplativă :D Ca orice alte întrebări care s-ar putea pune pe teritoriul Romîniei.

Paul spunea...

Cand au stiut romanii sa se guverneze singuri?
Cand au stiut sa fie uniti?
Oare cat mai avem din pamantul tarii?
Cum se numeste acest sclavagism modern ce se practica?
Si cate alte intrebari care asteapta raspunsuri...
Chiar credeti ca SRI si alte servicii secrete nu stiu nimic? Sa fim seriosi, politicul sta cu bocancul pe ei...

mondriana spunea...

hmmm....chiar imi place ce vad aici....gemenii chiar se pricep!...ai dreptate,lumea trebuie sa inceapa sa priceapa ca nu tot ce zboara se maninca,sa nu mai ia de bun tot ce i se serveste...am ajuns dependenti de tv,de stirile alea timpite....sintem niste amarite de marionete....dar,tare cred ca ne meritam soarta....sintem ceea ce sintem!

pheideas spunea...

suntem ce mancam ! :))) si daca ma uit cat kkt cu glazura au mancat unii semeni in ultimii ani, mai ca imi vine sa reconsider profilul consumatorului roman. :))))