miercuri, 8 iulie 2009

dupa 19 ani s-au trezit si ei ...

Ilie Sîrbu: Vom face controale la vamă pentru a verifica laptele, legumele şi fructele care intră în ţară

Vineri, 12 Iunie 2009

În şedinţa de guvern de duminică se va aproba un memorandum prin care instituţiile statului sînt obligate să facă controale la vamă pentru a vedea dacă laptele, legumele şi fructele care intră în ţară sînt de calitate, a declarat, vineri, ministrul Agriculturii, Ilie Sîrbu, la un post de radio.
“Trebuie să vedem şi noi dacă sîntem o piaţă de consum de mîna a doua sau a treia pentru unii şi îi omorîm pe producătorii noştri, sau cineva face un joc pe care noi nu l-am sesizat pînă acum. De săptămîna viitoare, la fiecare punct de intrare în ţară va fi un laborator, cu specialişti care vor face aceste teste. E firesc să ştim ce intră în ţară. Vom începe şi controale la legume şi fructe”, a spus Ilie Sîrbu. Acesta a afirmat că, în urma unor controale efectuate deja, din cinci probe, patru arătau că laptele nu este conform. “Deci se aduce lapte de proastă calitate”, a subliniat oficialul MAPDR. Peste 2000 de fermieri au protestat miercuri în Bucureşti, nemulţumirile acestora fiind legate în primul rînd de importurile de lapte din Uniunea Europeană care nu sînt verificate şi care influenţează în mod negativ producţia internă.
“Deja aruncăm 120 de tone de lapte zilnic. pentru că nu mai sînt preluate aceste cantităţi de la procesatori şi vacile trebuie mulse. E o cantitate enormă. Protestul îl facem pentru ca statul să protejeze fermierii români, iar laptele care se aduce din UE să fie atent verificat. Am avut posibilitatea de a face un control şi din cinci transporturi, patru le-am găsit în afara normelor”, a afirmat preşedintele Sindicatului Crescătorilor de Taurine, Costel Caraş.

Dupa 19 ani ? Smile!

6 comentarii:

MildSunnyStar spunea...

mai am putin si izbucnesc in ras... cine are interes sa faca asta? ca nu pentru popor se face asa ceva...
dar oricum ar fi, daca o sa se tina de treaba si va fi pe bune... indiferent de interese, sume castigate etc- toata lauda.
merita si taranii de la noi sa traiasca bine. pentru ca beau si ei laptele muls de la acceasi vaca de la care il vand...

pheideas spunea...

Stii ce-as vrea ? Ca in filmele americane, sindicatele sa aiba politie proprie, sa opreasca camionanele si sa le verifice. Daca nu corespun sa le goleasca pe loc. Mama ce film cu Wesley Snipes ai iesi ... :)))

MildSunnyStar spunea...

ar iesi un film misto :)) de acord.
Dar din pacate ce zici tu in tara asta.. nu vad sanse sa se aplice

Mihaella Gheorghiu spunea...

depinde ce inteleg ei prin calitate.daca aceasta inseamna sa respecte "calitatea"ce o reflecta UE....inseamna otravirea populatiei.

Paul spunea...

lucrez intr-un fel in aceasta categorie de amarati ai societatii. Imi este greata sa vorbesc despre promisiunile neghioabe ale unor mincinosi. Din '90 si pana acum politicile agrare ale tuturor guvernelor au fost de tot rahatul, iar daca se gaseste vre-o unul sa ma contrazica, apai avem ce vorbi mai frate.
NU SE VREA sa se faca agricultura in tara asta, am inceput sa pricep bine de tot acest lucru. Ce dedesupturi exista? Groaznic, ce pot ascunde niste ordonante si hotarari aplicate pe scurta durata, deschizand drumuri nebanuite importatorilor de tot felul.
Gust amar!

pheideas spunea...

Paul, mare dreptate iti dau ! Daca pe Ceausescu l-am impuscat pentru genocid, pe lichelele astea pentru ce le mai impuscam ?